Varför är det bra att äta vegetarisk mat?

Det finns många fördelar att äta mer vegetarisk mat

25 februari

Tips på vegetariska måltider

Rensar bort gifter i kroppen
Det finns forskning som visar att drygt 95 % av alla gifter vi har i kroppen kommer från kött och fisk som vi stoppar i oss.
De är proppfulla med tungmetaller, bly, kadmium, kvicksilver, arsenik och annat som vi normalt sett aldrig skulle stoppa i oss om det in råkade vara dolt i maten vi äter.
En mer vegetarisk kost skulle innebära en friskare och hälsosammare kropp – samtidigt kan du spara massor av pengar genom att sluta köpa dyra detoxpaket som ändå inte ger samma effekt,
eftersom du fortsätter att äta gifter.

Skona miljön
Köttindustrin förorenar vår miljö och vårt dricksvatten fylls med tungmetaller och gifter.
Ju mer kött vi konsumerar, desto mer grödor går åt till att föda djuren, vilket innebär en högre förbrukning av växtgifter.

Bli friskare
Det fuskas allt mer inom köttindustrin. Tyskt kött stämplas som svenskt.
Allt fler djur pumpas fulla av penicillin och tillväxthormoner för att de ska växa snabbare och kunna slaktas fortare.
Det slarvas också allt mer med hanteringen av kött, vilket leder till att vi konsumerar allt mer kött från sjuka och stressade djur.
Om vi äter mindre kött, minskar oxidanterna, vilket betyder att vi också minskar riskerna att få cancer och onödiga livsstilssjukdomar som diabetes, högt blodtryck, övervikt och hjärtproblem.

Lev längre
Amerikanska studier har visat att man kan förlänga sitt liv med ända upp till 13 år om man ersätter köttet på middagsbordet med mer frukt och grönt.

Bli piggare
Kött gör vår kost fetare och full av kolesterol, och oss själva tröttare eftersom det tar längre tid för kroppen att smälta köttprodukter.
Vegetarisk kost är rik på fibrer som kroppen tar längre tid på sig att smälta – det gör också att vi får bättre energi som håller oss piggare längre.

Aktuellt 2024

Aktuellt 2024

Bli medlem

Bli medlem